RSS

Rečnik apstrakcije-plave reči

22 апр

San (uvod u početak promene)

Noćas nisam sanjao;da putujem brzim vozom za Veneciju, čitam Njujoršku trilogiju, jer u vozu iz nekog razloga, volim čitati pisce poput Ostera, predvidive i jednostavne,slušam muziku iz Amelije,ne osećam ništa i razmišljam o tome kako je to ustvari stanje savršene, zaboravljene smirenosti, s vremena na vreme bacim pogled kroz prozor, upalim cigaretu, progovorim koju sa devojkom koja sedi pored mene, zaspim pa se probudim. Naposletku stižem u taj čarobni grad i smejem se. Ne. Sanjao sam kako me iznova budiš i pitaš sa kim pričam u snu. Kako zbog toga zaboravljam šta sam ustvari sanjao.

Početak (promene)

Po malo ni o čemu. tako su zborile reči koji nisu kazivale ništa. i ništa je oduvek bilo dovoljno onima koji su znali kako leptir zadrhti pred smrt.stvaralo je osećaj. neki su govorili prazan- ali prazni su samo oni osećaji koji su doživljeni i isplakani toliko da se u njima više ništa razaznati ne može;beskrajno čisti i ledeno prozirni; nepodnošljivo jednostavni; toliko savršeni da izazivaju strah. tako beše u početku. po malo ni o čemu, ćutali smo i znali smo.

Mala promena

Želeo je da zaboravi čineći sve ono što je ustvari želeo da zaboravi. Nije menjao čak ni način, ulogu, bol i predstavu. Ponavljao se, i to ne tapkajući u mestu, no stvarajući iste puteve kojima je već hodio. Trudio se da pobegne trčeći u zagrljaj onome od čega je želeo da pobegne. Odužilo se. Prestalo je da ima smisla; pa se za trenutak pretvorilo u besmisao; da bi posle toga prestalo da ima i besmisla. Potpuno svestan svega osim neprestanog šuma sopstvenih koraka, uspeo je. Jednog jutra se probudio prazan, tih , bezbojno umoran i čist. Shvatio je da šta god je trebalo da se zaboravi; zaboravljeno je. Napolju je padao sneg. Zakoračivši van svoje sobe, po prvi put je čuo…. neprestani šum…. 

Velika promena 

uvek počinje malim koracima. posle i koraci postaju veći.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 22/04/2013 инч Ponekad samo pisem

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: